Достапни линкови

Нова аукција на државни записи со девизна клаузула


Министерството за финансии утре ќе организира аукција на шестмесечни државни записи со девизна клаузула. Како што соопшти државната инситуција, на аукцијата ќе се понудат 2,7 милијарди денари со каматна стапка од 4,99 проценти. Датумот на достасување на овие државни записи е 6 октомври 2010 година.
XS
SM
MD
LG