Достапни линкови

Нема договор за судиите во северна Митровица


Претставници на Еулекс и на Судскиот совет на Косово не постигнале договор за враќање на судиите во Окружниот суд во северниот дел на Косовска Митровица. Еулекс предлага заради зајакнување на праводуството во северно Косово, во Окружниот суд во Косовска Митровица наскоро да се вратат шест судии, по двајца Албанци, Срби и меѓународни претставници. Предлогот не бил прафтен откако Судскиот совет се спротивставил на предвиденото решение српските судии да ги именува Белград.
XS
SM
MD
LG