Достапни линкови

Речиси 40 проценти од Авганстанците живеат во сиромаштија


Во извештајот на Обединетите Нации за човекови права се вели дека и покрај економската инекција од 35 милијарди долари дадена во период од 2002та до 2009та година, 9 милиони Авганистанци живеат во „ апсолутна сиромаштија“ . Корупцијата, безбедностите прашања, неивестирањето во долгорочен развој на општеството се дел од причините за ваквиот живот на речиси 40 проценти од населението во Авганистан , се вели во извештајот.
XS
SM
MD
LG