Достапни линкови

Сите земји од ЕУ го ратификуваа договорот со Црна Гора


Европската Унија го ратификуваше договорот за стабилизација и приближувањето меѓу Црна Гора и Европската Унија. Црногорското министертво за надворешни работи најави дека до 1 мај Црна Гора ќе стпи на сила договорот дека ќе биде формиран Совет за стабилизација и прилкучување. Црногорските Власти во неколку наврати најавиј адека во текот на оваа годинм Црна гора ќе добие статус на земја кандидат за членство во Европската Унија.

XS
SM
MD
LG