Достапни линкови

Сибир ќе продава нуклеарно гориво


Меѓународната агенција за атомска енергија и Русија денеска во Виена потпишаа договор за да се формира центaр во Сибир кој ќе продава нуклеарно гориво на земји кои во договор со агенцијата горивото ќе го користат за цивилни цели.Шефот на агенцијата, Јукија Амано изјави дека центарот ќе биде во Ангарск каде што Русија и Казахстав имаат пред три години изградена централа за збогатување со ураниум .
XS
SM
MD
LG