Достапни линкови

Малмстром: ЕУ мора да го блокира пристапот до детска порнографија на интернет


Европска Унија треба да го блокира секој можен пристап до детската порнографија на интернет и Унијата треба да ги осудува злосторниците кои злоупотребуваат деца на малксимална казна. Ова денеска го изјави министерот за внатрешни работи на Европската Унија, Сесилија Малмстром. Таа додаде дека Унијата е алармирана од порастот на злоупотребата на деца и треба се спроведе новата легислатива донесена со лисабонскиот договор. Малмстром истакна дека Европа мора да ги преземе сите можни мерки за намалување на овој вид на криминал.

XS
SM
MD
LG