Достапни линкови

Кина: затворски казни за мито


Кинескиот суд осуди четворица вработени на рударската компанија Рио Тинто, вклучувајќи и еден австралиски државјанин за мито и за крадење трговски тајни. Станува збор за директорот Стерн Ху, шеф на Шангај канцеларијата на англо австралиската рударска компанија кој е осуден на 10 години затвор. Неговите тројца кинески колеги се осудени од седум до 14 годинизатвор. На ова судење се гледа како на барометар на третманот на странскиот бизнис во Кина.
XS
SM
MD
LG