Достапни линкови

Состанок за Северниот Леден Океан


Во Канада денеска ќе се одржи средба на земјите кои се простираат на брегот на Северниот Леден Океан. Претставници од Канада, Данска, Норвешка, како и Русија и Соединетите Американски Држави ќе се состанат во Челзи. Се верува дека во Северниот Леден Океан има околу 90 билиони барели нафта. Во 2008 година петте земји ветија дека ќе избегнат територијални конфликти и ќе одржат рамнотежа на економските можности со заштита на екосистемот.
XS
SM
MD
LG