Достапни линкови

Владата ќе плати 15% од проценетата штета од ланските природни непогоди


Македонската Влада донесе одлука за исплата на штетите предизвикани од минатогодишните природни непогоди што ги зафатија општините Валандово, Пехчево, Крушево, Могила и Велес.Владиниот портпарол Мартин Мартиновски денеска изјави дека на жителите ќе им биде исплатено 15 проценти од вредноста на проценетата штета. Министерството за финасии треба да одвои три милиони денари до буџетот за таа цел.

XS
SM
MD
LG