Достапни линкови

Нова декларација за Босна и Херцеговина?


Шпанскиот министер за надворешни работи, Мигуел Анхел Моратинос и американскиот заменик државен секретар Џејмс Стајнберг ќе ја посетат Босна и Херцеговина на 6-ти и 7-ми април. Сараевските медиуми известуваат дека цел на посетата е шпанската иницијатива за оддржување на нови политички разговори со партии во земјата. Се очекува гостите да им понудат на политичарите нова декларација, со која ќе се обврзат политичарите да продолжат со разговорите за уставни реформи по изборите.
XS
SM
MD
LG