Достапни линкови

Нови правила во ЕУ?


Германскиот министер за финансии Волфганг Шојбле предложи Европската унија да може да им го одзема правото на глас на земјите кои не ги почитуваат правилата на Унијата во врска со јавните финансии. Инаку, повеќето Германци сметаат дека финансиската криза во Грција е последица на корупција и не сакаат да и се дава финансиска помош на Атина.
XS
SM
MD
LG