Достапни линкови

Терористи планираат напади и од затвор


Меѓународната кризна група соопшти дека осудените индонезиски терористи, во затворите регрутираат нови приврзаници и планираат напади. Сидни Џонс, експерт за тероризам, наведува дека поради слабите безбедносни мерки, затворените терористи одржуваат состаноци и не им е проблем да контактираат, наведувајки дека таа разговарала со еден од осудените терористи, кој во затворот во Индонезија поседувал 15 мобилни телефони.
XS
SM
MD
LG