Достапни линкови

Силајџиќ: Република Српска ја водат луѓе кои не ја сакаат БИХ ни НАТО


Претседателот на босанското претседателство Харис Силајџиќ по средбата со генералниот секретар на НАТО Андерс фог Расмусен, изјави дека Босна и Херцеговина ќе влезе во НАТО откако ќе ги исполни барањата. Силајџиќ истакна дека е неопходно во парламентот да разговараат за вишокот на оружјето и околу праќање на војници во Авганистан, за да како што вели тој БИХ што е можно побрзо да пристапи кон акционата програма за членство, поради можни опструкции од Република Српска. Тој додаде дека Република Српска ја водат луѓе кои не ја сакаат ни Босна и Херцеговината ниту сакаат во НАТО.
XS
SM
MD
LG