Достапни линкови

Словенечкиот уставен суд го одобри арбитражниот договор со Хрватска


Словенечкиот Уставен суд соопшти дека го одобрува договорот за арбитража со Хрватска.Со тоа решение се отстрануваa основните пречки за преговорите на Загреб за членство во Европската унија.следниот чекор е ратификација на судската одлука во словенечкиот парламент.XS
SM
MD
LG