Достапни линкови

Здравствените реформи на Обама поминаа во Конгресот


Американските законодавци ги изгласаа реформите за здравствена заштита. Демократите во претставничкиот дом на Конгресот ги собраа неопходните гласови за да помине буџетот со кој ќе бидат покриени повеќе од 30 милиони Американци. Претседателот Обама, кој здравствената реформа ја смета за приоритет, се очекува да го стави својот потпис на буџетот за здравствената реформа. Ова е првата поголема социјална реформа од 1965 година.
XS
SM
MD
LG