Достапни линкови

Германски заем за новиот модел на Ербас


Германската Влада е подготвена да му одобри заем од 1,1 милијарди евра на европскиот производител на авиони Ербас за развој на идниот модел А350, соопштија од министерството за економија на Германија. Претходно, останува да бидат разјаснети и некои други прашања со Ербас, како што е распределбата на работите меѓу Франција и Германија на еден друг проект на оваа компанија поврзан со моделот А30Х.
XS
SM
MD
LG