Достапни линкови

Ромпуј и Тадиќ нема да присуствуваат на Балканската Конференција


Претседателот на Европскиот Совет Херман Ван Ромпуј реши да не учествува на конференцијата за Западен Балкан која утре се одржува на Брдо кај Крањ – Словенија. Во Словенија нема оди ни српскиот Претседател Борис Тадиќ, кој не го прифака учеството поради третманот на Косово како рамноправна држава. Целта на состанокот е регионална сорабтока на балканските лидери на патот кон ЕУ.
XS
SM
MD
LG