Достапни линкови

Расистите се повеќе го користат Интернетот


Европските организации за човекови права предупредуваат дека таканаречените социјални интернет страници претставуваат главна локација за ширењето на расистичките и ксенофобични погледи, посебно меѓу младите во светот. Во заедничката изјава објавена во Брисел се додава дека расистичките организации се повеќе ги користат ваквите страници за регрутирање нови членови.
XS
SM
MD
LG