Достапни линкови

Иран -Мусави повика на протести против Ахмадинеџад и по „Норуз“


Иранскиот опозиционен лидер Мир Хосеин Мусави повика на натамошни протести против владата и во следната персиска година „Норуз“ која почнува во Недела. Мусави и другите опозициони лидер ја обвинуваат владата за наместени претседателски избори и одбиваат да го признаат ре – изборот на Махмуд Ахмадинеџад. Во протестите досега учествуваа илјадници луѓе, а стотици се и натаму во затвор.
XS
SM
MD
LG