Достапни линкови

„Косовското поле“ ќе го обезбедува косовската полиција


„Косовското поле“ ќе го обезбедува косовската полиција. Ова го изјави потпаролот на мировниците во Косово, Питер Буч кој додаде дека предавањето на надлежноста за безбедноста на ова историско место изразува доверба дека локалната полиција може да се грижи за таа област. Во 1989 година на Косоваското Поле, Слободан Милошевиќ одржувал националистички говори.
XS
SM
MD
LG