Достапни линкови

Грчкиот дефиџит штетен за германските банки


Грчкиот буџетски дефицит ќе им предизвика штета во вредност од милијарди долари на германските банки. Ова го изјави шеф на една германска банка, Џозеф Акерман кој истакна дека мора да и се помогне на Грција но прво мора таа сама како што вели да си ја заврши „домашната задача“ и да го намали дефицитот.Според банкарските податоци германските банки имаат вкупно 43 милијарди долари вложено во Грција.
XS
SM
MD
LG