Достапни линкови

Бан Ки Мун за свет без нуклеарно оружје


Генералниот секретар на Обединетите Нации Бан Ки Мун ги поздрави американско – руските преговори за натамошно намалување на стратешкото вооружување. Бан Ки Мун, кој е во Москва, истакна дека негов приоритет е реализација на идејата свет без нуклеарно оружје, додавајки дека Иран мора да докаже дека неговата нуклеарна програма е за мирољубиви цели.
XS
SM
MD
LG