Достапни линкови

Македонско- грчки судски процес во Хаг


Македонија до 9 јуни годинава треба да достави контрааргументи за судскиот процес со Грција во Меѓународниот суд на правдата во Хаг. Македонија поднесе тужба против Грција во Судот во Хаг пред повеќе од една годнина со образложение дека Атина со блокадата на македонското членство во НАТО го го нарушила член 11 од билатералната Привремена спогодба од 1995 година.
XS
SM
MD
LG