Достапни линкови

ОН бараат 35 милијарди долари за борба против сиромаштијата


Богатите земји не го одржале своето ветување да соберат 35 милијарди долари за Обединетите Нации да ја исполни програмата за борба против сиромаштијата. Ова денеска е наведено во извештајот на генералниот секретар на Обединетите Нации, Бан Ки Мин. Во извештајот стои дека тие пари што треба развиените земји да ги одвојат ќе се употребат за основно образование на деца, спречување на ширењето ва ХИВ вирусот и да им се помогне на луѓето од сиромаѓните земји да добијат пристап до чиста вода.
XS
SM
MD
LG