Достапни линкови

Уште денеска аплицирање за европски пари


Денеска завршува рокот во кој земјоделците може да аплицираат за користење на европските пари од ИПАРД програмата за проекти од примарното производство и рурален развој. Првиот оглас, објавен во декември, се однесува на вкупно 24 милиони евра. ИПАРД поддршката е грант што треба да покрие 50 насто од трошокот на реализираната инвестиција. Од него, 75 проценти се пари од ЕУ, а 25 се од Буџетот на Македонија.
XS
SM
MD
LG