Достапни линкови

Американскиот Конгрес им посака среќен Норуз на Иранците


Американскиот Конгрес донесе резолуција со која се посакува Среќен Норуз или Среќна Персиска Нова Година. Со неа на Иранците им се посакува успешна година и се поздравува основачот на Персиската империја Кир Велики, кој го укина ропството и ги почитуваше религиозните слободи што е едно најраните поглавја на човековите права. Иста ваква резолуција Конгресот донесе и минатата година.
XS
SM
MD
LG