Достапни линкови

Американската војска ја препушта контолата врз затворите во Ирак


Американската војска ја препушти контролата врз затворскиот камп Таџи на ирачките власти. Затворскиот камп, кој се наоѓа на 25 километри одалеченост од Багдад има капацитет за 5 600 затвореници. Американската војска соопшти дека вториот затворски камп кој се уште е под нивни надзор ќе биде под ирачка контрола од 15-ти јули. Според најавите на Вашингтон до крајот на август од Ирак треба да се повлечат речиси половина од американските војници.XS
SM
MD
LG