Достапни линкови

Американски војници ќе служат под полска команда


Полскиот министер за одбрана, Богдан Клич изјави денеска во Варшава дека во втората половина на оваа година илјада американски војници ќе служат под полска команда во Авганистан. Наредниот месец Полска ќе испрати уште 2 200 војници во југоисточниот дел на Авганистан.
XS
SM
MD
LG