Достапни линкови

Крбалевски: Законот за служба во АРМ не го реши статусот на војниците


Синдикатот на професионални војници на Македонија денеска одржува Собрание на кое ќе расправа за Законот за служба во армијата. Претседателот на синдикатот, Веле Крбалески, изјави дека со Законот за служба во АРМ не е решен статусот на професионалните војници. Тој најави дека ќе продолжат со активностите за негово решавање и ќе бараат средба со премиерот Никола Груевски.Крбалевски додаде дека претставници на синдикатот не учествувале во подготовката на Законот и оти од нивните барања е прифатено само укинување на ограничувањето за договорите
XS
SM
MD
LG