Достапни линкови

Сакашвили со дирекна порака до ТВ станицата што емитуваше лажна вест


Потпаролот на грузискиот претседател Михаил Сакашвили, Манана Манџаладзе на вработените во Тв станицата што емитуваа лажна вест за руска инвазија им пренесе дирекна порака од претседателот. Во пораката е наведено дека при емитување на таква програма е неопходно да се предупредат гледачите пред емитувањето и за време на емитувањето да стои банер дека тоа е „симулација на можни настани“.Во пораката е истакнато дека Грузија е се уште предмет на одредени закани. Телевизијата емитувала стари снимки од војната пред две години кои биле прикажани како нови. ТВ станицата објавила дека руски тенкови се движат кон главниот град и дека актуелниот претседател Михаил Сакашвили е убиен
XS
SM
MD
LG