Достапни линкови

Турција на референдум за измени на Уставот


Турскиот министер за правда, Шадулах Ергин најави дека во текот на наредната недела, турската Влада ќе распише референдум за уставни измени. Toj изјави дека со измените се предвидува ограничување на правата на судиите, измени во начините за избор на судии и јавни обвинители и усложнување на постапката за забрана на политичките партии во земјата.
XS
SM
MD
LG