Достапни линкови

Кина не ја менува вредноста на Јуанот


Кина го одби повикот на САД за пазарен курс на јуанот. Тоа, според Пекинг, не клучно за решавање на нерамнотежата во глобалната трговија. САД и ЕУ сметаат дека Кина намерно ја одржува ниската вредност на јуанот за да го помогне сопствениот извоз.
XS
SM
MD
LG