Достапни линкови

Стејт Департмент:Русија рекордер во кршење на човекови права


Американскиот Стејт Департмент соопшти дека Русија е рекордер во кршење на човекови права во 2009-та година. Во извештајот за човекови права стои дека претседателските избори во Русија не биле „ниту слободни ниту фер“. Во извештајот се истакнува и дирекното мешање на владата во локалните избори.Стејт департментот укажува на бројни полициски злоупотреби, корупција, остри затворски услови и убиства на активисти за човекови права и новинари се дел од .
XS
SM
MD
LG