Достапни линкови

Грција погодена со трет генерален штрајк за еден месец


Во Грција јавниот сервис и училиштата денеска се затворени, транспортот е запрен, летовите откажани, а државните болници работат само за итни случаи. Тоа е трет 24 часовен генерален штрајк за еден месец што го свикаа двата најголеми синдикати во Грција во знак на протест поради ригорозните мерки на владата за излегување од финансиската криза во земјата. Станува збор за намалување на платите на вработените во јавниот сервис, зголемување на возраста за пензионирање и поголеми даноци.
XS
SM
MD
LG