Достапни линкови

Германското бискупство ќе споведе истрага за обвинувањата


Германското бискупство ќе споведе истрага за сите обвинувања за злоупотреба на деца во Германија, откако братот на Папата Бенедикт 16 призна дека удирал ученици како воспитна мерка. Црковниот портпарол, Карл Јуштен изјави дека со истрагата се поставува прашањето што знаел за ваквите злоупотреби Папата додека бил бискуп во Баварија.
XS
SM
MD
LG