Достапни линкови

Прв црногорски контигент во Авганистан


Првиот црногорски контингент од 26 војници заминува денеска за Авганистан, за да се приклучи кон меѓународните сили во оваа земја соопшти Министерство за одбрана.Црногорските војници ќе бидат распоредени во северен Авганистан и ќе бидат под германска команда. НАТО минатата година ја одобри кандидатурата на Црна Гора за добивање Акциски план за членство.
XS
SM
MD
LG