Достапни линкови

Сите автомобили ќе се царинат исто


Старите и новите автомобили што ќе бидат увезени во Македонија ќе се царинат исто односно царинските давачки ќе изнесуваат 5 проценти од вредноста на автомобилот. За сите автомобили што се увезуваат без разлика на техничките перформанси на возилото ќе се плаќа иста царинска давачка. Ова се дел од измените на законот за царинска тарифа што денеска ги прифати собраниската Комисија за финансирање и Буџет.
XS
SM
MD
LG