Достапни линкови

Мун: насилството врз жените и натаму проблем во светот


Денеска е осми март, меѓународниот ден на жената. Празникот се одбележува во многу земји во чест на постигнувањата на жените. Генералниот секретар на Обединетите нации Бан ки Мун изјави дека во изминативе 15 години имало многу примери на напредок на жените во светот. Многу земји имплементираа политики за еднаквост меѓу жените и мажите, посочи Бан Ки Мун, додавајќи дека насилството врз жените и натаму претставува проблем секаде во светот.
XS
SM
MD
LG