Достапни линкови

Албанија ќе приватизира воени објекти


Албанската влада донесе одлука да приватизира воените објекти, известува новинската агенција МИА.Mинистерот за економија и енергетика Дритан Прифти изјави дека станува збор за 450 воени објекти во Албанија.Тој ги повика домашните инвеститори да бидат новите сопственици на овие објекти.Според планираното , во Албанијатреда да се приватизираат 200 фабрики и претпријатија кои се веќе ликвидирани и се очекува прилив во дравната каса да изнесува над 100 милиони евра.


XS
SM
MD
LG