Достапни линкови

Водата во Охридско езеро и натаму над максималното ниво


Водостојот на Охридското Езеро изутрината беше на истото ниво како и претходните денови односно 24 сантиметри над максимумот. Сепак сите водостои во Република Македонија се во опаѓање, информираше на прес-конференција Координативното тело за превенција од природни непогоди. Поради најавените врнежи од дожд и снег
Координативното тело и натаму ќе ја следи состојбата на целата територија на Македонија, а стручни екипи на терен преземаат превентивни мерки за заштита на граѓаните од евентуални последици од природните непогоди.
XS
SM
MD
LG