Достапни линкови

На Исланд се одржува финансиски референдум


На Исланд се одржува референдум за тоа дали на Британија и Холандија да им се исплатат 5 милијарди долари компензација за штедачите од овие земји кои изгубија пари во банката на Исланд Икесејв. Се очекува граѓаните, 230 илјади гласачи, кои изгубија 30 насто од нивните заработки од кризата во 2007 да го отфрлат договорот.
XS
SM
MD
LG