Достапни линкови

НАТО силите со нови правила за напади во Авганистан


НАТО денеска соопшти дека силите на Алијансата во Авганистан ќе можат да вршат ноќни напади само доколку е тоа неопходно и единствено ако се придружувани од авганистански војници. Се наведува дека токму ноќните напади биле една од причините зошто странските сили не биле добро прифатени од локалното население.
XS
SM
MD
LG