Достапни линкови

Астероид ги уништил диносаурусите


Џиновски астероид што ја погодил Земјата е единственото веродостојно објаснување за исчезнувањето на диносаурусите. Ова се наведува во заклучоците на Комисјата научници која имаше за цел да ги испита различните теории за ова прашање. Според нив, астероидот паднал на Земјата пред околу 65 милиони години и притоа уништил повеќе од половината на животинскиот и растителниот свет на Планетата.
XS
SM
MD
LG