Достапни линкови

Кина очекува економски раст од 8 проценти


Кинескиот премиер Вен Јиабао во своето обраќање пред Националниот конгрес , за време на годишната сесија на парламентот, изјавил дека земјата оваа година ќе има за цел економски раст од 8 проценти . Кина, минатата година го избегна најлошото од светската економска рецесија, благодарејќи на економскиот раст од 8,7 проценти. Кинескиот Премиер изјавил дека Кина ќе го одржува стабилен курсот на јуанот.
XS
SM
MD
LG