Достапни линкови

ССМ бара повлекување на предлог законот за државните службеници


Сојузот на синдикати на Македониј побара да се повлече предлог законот за јавни службеници од собраниска процедура.Потпаролот на Сојузот, Милан Живковиќ бара да се органзира широка јавна дебат за овој предлог закон затоа што какако што вели ќе се внесе голем хаос во јавната администрација и судбината на службениците ќе биде ставена во рацете функционерите.Живковиќ додаде дека предлогот е непрезен , нејасен и речиси секој член во него е спорен од уставен аспект.
XS
SM
MD
LG