Достапни линкови

Во Македонија во јануари пад на вработеноста во индустријата


Во Македонија бројот на работниците во индустријата во јануари во однос на истиот месец лани е намален за 7,1 отсто, објави Државниот завод за статистика. Истовремено се објавува податок дека бројот на вработени во четвртиот квартал од 2009 година забележал пораст од 2,3 отсто во однос на истиот период од претходната година.
XS
SM
MD
LG