Достапни линкови

Нова економска стратегија „Европа 2020“


Евопската комисија соопшти дека главните двигатели за економски растеж во стратегијата „Европа 2020“ се потикнување на иновации, образование, информатичко општество, потоа поефикасно користење на производството и зголемување на конкурентноста, зголемено учество во пазарот на трудот и борба против сиромаштијата. Претседателот на Европската Комисија Жозе Мануел Баросо изјави дека светската економска криза ги изнесе на површина проблемите и нестабилните тенденции и со оваа стратегија економијата на Европската Унија повторно ќе се насочи во правилна насока.
XS
SM
MD
LG