Достапни линкови

Богдановиќ: ЕУЛЕКС нема да го подржува планот за северно Косово


Српскиот министерот за Косово и Метохија, Горан Богдановиќ денеска по разговорот со шефот на европската мисија ЕУЛЕКС изјави дека мисијата не го подржува планот на Владата на Косово и Меѓународната цивилна канцеларија за интеграција на северно Косово.Богдановиќ истакна дека Белград и ЕУЛЕКС ќе формираат работни групи кои ќе се занимават со прашања од областа на судство, полиција и царина.
XS
SM
MD
LG