Достапни линкови

Изгласани нови мерки за намалување на грчкиот долг


Грчката влада денеска ја одобри новата програма за намалување на буџетскиот дефицит јавуваат грчките медиуми. Новите мерки треба да донесат прилив во буџетот од речиси 5 милијарди евра.Половина ќе бидат од намалување на владините трошоците а другиот дел од зголемување на даноците.Мерките вклучуваат зголемување на данокот на додадена вредост за 2 проценти и намалување на платите на јавната администрација.
XS
SM
MD
LG