Достапни линкови

Стечајците најавија уште еден протест во Скопје


Проблемот на стечајците не може да се реши затоа што веќе бил донесен закон за материјално обезбедување на невработените лица со над 25 години работен стаж и оти станува збор за стечајци кои потекнуваат од приватни фирми. Ова е став на Владата вели правниот застапник на стечајците, Драги Јовановски по средбата со премиерот Никола Груевски.Стечајните работници најавија повторно протести пред Владата во вторник.

XS
SM
MD
LG